Idézetblog

Bölcs és kevésbé bölcs, ismert és kevésbé ismert idézetek.

Bilincsbe verve

2011.09.22. 08:10 misz

"Mi a magunk részéről még a demonstrációs vonalat is elvetnénk, mármint, hogy él úgy nagyjából egymillió hű pártszavazó az országban, aki szemében kizárólag rabláncra fűzött politikusok szüntelen vonulása igazolja egy kormány építőmunkáját; nincs ezzel semmi gond, sőt, ha egy háborút viselő tízmilliós országban csak egymillió embernek forog a szeme vérben, akkor az még egészen jó aránynak mondható.

Hanem azért érthetetlen az eljárás, mert a bilincset már a szocik alatt is használta a rendőrség, márpedig ami a szociknak jó volt, az eleve nem lehet jó a nemzetnek. Ennek jegyében látjuk napról-napra, hogy mindent átfestenek, átneveznek, letagadnak és megszüntetnek, már a mentőautó is sárga, csak a bilincs marad. Ha nem szükséges, akkor is; úgy látszik, az igazi rendszerváltást épp az mutatja, hogy miben nincs váltás."

Megyesi Gusztáv

http://nol.hu/velemeny/20110709-bilincsbe_verve

 

Szólj hozzá!

Címkék: humor megyesi

A bejegyzés trackback címe:

https://idez.blog.hu/api/trackback/id/tr713054121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása